De ce sunt motoarele de cautare importante?

Atunci cand dorim sa aflam o informatie apelam la Google, la fel si cand vrem sa cumparam ceva, sa gasim un profesionist dintr-un anumit domeniu, sa planuim o excursie si altele. La fiecare cautare apelam de fapt prin Google la o piata online. Asta facem cei mai multi dintre noi, prin urmare, cei cu firme si site-uri sunt foarte interesati ca ei sa apara in rezultate afisate de Google, atunci cand cineva cauta servicii si produse ca cele pe care le ofera; o buna prezenta in site-urile de cautare va insemna pentru ei mai multi vizitatori, mai multe persoane interesate si foarte probabil, mai multe vanzari.

Promovarea de tip SEO este si o metoda mult mai accesibila ca pret decat achizitionarea altor tipuri de publicitate ca reclama la televizor sau achizitonarea unui baner stradal, de aceea multe firme o prefera. In plus atunci cand faci reclama printr-un baner stradal nu stii daca mesajul va ajunge la cineva cu adevarat interesat, in timp ce printr-o buna promovare pe Google ai siguranta ca vei iesi chiar in fata celor interesati, deoarece iti vor vedea site-ul exact atunci cand fac o cautare cu intentia sa gaseasca acel produs sau serviciu pe care il oferi si sa afle mai multe detalii despre acesta.

Ce inseamna o prezenta buna pe Google?

Marea majoritate a celor care folosesc Google sau alte motoare de cautare, se opresc asupra primelor rezultate returnate la cautarea lor, de aceea, pentru ca un site sa primeasca multi vizitatori, el trebuie sa se afle pe prima pagina de rezultate returnate de Google, la cautarile legate de domeniul de care tine, si pe o pozitie cat mai superioara, in asa fel incat cel/cei care cauta informatia pe internet, sa te gaseasca pe tine, printre primele rezultate afisate in motorul de cautare Google.

Daca, sa zicem, ai un magazin online de haine, atunci este in interesul tau ca atunci cand cineva cauta pe Google expresii ca "haine", "haine dama", "haine online", sau nume de produse ca "rochii", "blugi", "bluze", site-ul tau sa apara pe prima pagina de rezultate din Google, in primele pozitii.

Pe scurt, o prezenta buna pe Google si obiectivul SEO este aducerea unui site in pozitii de top la cautari relevante pe motoarele de cautare. Acest lucru cere insa ceva timp, nu se poate face peste noapte.

Cum poate obtine un anumit site o pozitie superioara in motoarele de cautare? 

Google vrea sa arate rezultate cat mai potrivite si mai apreciate pentru fiecare din cautarile pe care oamenii le realizeaza. Daca nu ar face-o oamenii s-ar indrepta spre un alt site de cautare. Prin urmare vom obtine o pozitie cu atat mai buna in motoarele de cautare, cu cat site-ul nostru va fi considerat de ele foarte relevant si cu informatii de calitate pentru utilizatorii lui. Optimizarea este un proces tehnic dar si creativ. De cele mai multe ori pentru a imbunatati un site sunt necesare modificari ale paginilor site-ului, adaugare de text, pagini noi, construire de linkuri - recomandari ce vin de la alte site-uri spre site-ul tau. Aceasta e mecanica lucrurilor, cum facem insa modificarile, ce fel de text scriem si ce fel de linkuri construim sunt insa chestiuni mai profunde, unde originalitatea si straduinta pot sa faca o mare diferenta. Nu vom reinventa insa roata, ca orice altceva pana la urma, SEO se invata.